Support för Azure

Supportalternativ som passar dina behov, oavsett om du precis har kommit igång eller om du redan distribuerar verksamhetskritiska arbetsbelastningar i Azure.

Få den support du behöver, när du behöver det

Håll Azure igång smidigt med självhjälpsresurser och ingenjörer som ger teknisk support. Om det gäller support för fakturering och prenumerationer kan du logga in och skicka en förfrågan. Om behovet är ett annat kan du utforska supportalternativen nedan.

Har du redan ett supportavtal? Logga in

Utforska planer som passar dina behov

Utvärdering, testning och utveckling

Med planen Developer får du obegränsad teknisk support under kontorstid. Det här alternativet passar bra om du inte använder Azure i en produktionsmiljö eller om du bara testar lösningen.

Produktionsarbetsbelastningar

Med planen Standard får du obegränsad teknisk support när du behöver den. Det här är ett bra alternativ om du kör en produktionsarbetsbelastning i Azure och behöver snabba svar.

Affärskritiska funktioner

Om du behöver kortare svarstider, rådgivning och eskalering av incidenter med hög allvarlighetsgrad från ett samarbetsteam för kontohantering väljer du Professional Direct-support.

Omfattande support för Microsoft-teknik

Om hela företaget behöver support för Azure och andra Microsoft-tekniker rekommenderar vi Enterprise-support.

Komma igång

Dokumentation och guider

Utforska introduktionsguider, SDK:er, verktyg och dokumentation.

Vanliga frågor om support

Läs mer om hur du använder en supportplan.

Instruktionsvideor

Lär dig nya funktioner i demos från programchefer i Azure-portalen med vanliga frågor och svar.

Hjälp för inloggning i portalen

Felsök problem med att logga in i Azure.

Microsoft Learn

Utforska ett ämne på djupet via guidade utbildningsvägar eller lär dig hur du utför specifika uppgifter med hjälp av fristående moduler.

Utveckla din verksamhet i molnet

Lär dig mer om fakturering

Använd Azure-funktionerna för kostnadshantering och fakturering till att övervaka, styra och optimera din investering i Azure.

Azure Tjänstehälsa

Få anpassad vägledning och support om problem med Azure-tjänster.

Azure Advisor

Få personligt anpassade rekommendationer som hjälper dig att optimera dina Azure-resurser.

Serviceavtal

Läs om våra garantier kring drifttid och policyer för krediter vid driftstopp.

Community-support

Dra nytta av Microsofts tekniker och Azure-communityns experter.

Knowledge Center

Sök i Knowledge Center efter svar på vanliga supportfrågor.

Se hur du kan uppnå snabbare kundframgång med Azure-support

Samsung sänker kostnader och ökar tillförlitligheten hos Smart TV-tjänster med molnlösning.

Leverantörer av hanterade tjänster använder utökade supporttjänster för att optimera verksamheten i molnet.

Webbförsäljningen stiger med 200 % när Garuda flyttar e-handelswebbplatser med öppen källkod till Microsofts moln.

Företag som tillhandahåller ekonomiska tjänster tjänar mycket på att tillämpa bästa metoder.

Behöver du support för Azure DevOps? Visa supportalternativ