Support för Azure

Supportalternativ som passar dina behov, oavsett om du precis har kommit igång eller om du redan distribuerar verksamhetskritiska arbetsbelastningar i Azure.

Få experthjälp med Azure för ditt företag

Utvärdering, testning och utveckling

Med Developer-prenumerationsavtalet har du tillgång till teknisk support under kontorstid. Det här alternativet passar bra om du inte använder Azure i en produktionsmiljö eller om du bara testar lösningen.

Mer information om Developer Support

Produktionsarbetsbelastningar

Med Standard-prenumerationsavtalet har du tillgång till obegränsad teknisk support dygnet runt, alla dagar i veckan. Det här är ett bra alternativ om du kör en produktionsarbetsbelastning i Azure och behöver snabba svar.

Mer information om Standard Support

Affärskritiska funktioner

Om du behöver kortare svarstider, proaktiv övervakning och eskalering av incidenter med hög allvarlighetsgrad från ett samarbetsteam för kontohantering väljer du Professional Direct Support.

Professional Direct Support

Om du behöver support för hela företaget för Azure och andra Microsoft-tekniker rekommenderar vi Premier Support.

Kostnadsfria resurser

Resource Health

Få teknisk support när du behöver hjälp med problem som rör Azures tjänster.*

@AzureSupport

Kom i kontakt med experter och få svar på dina frågor på Twitter.

Support-community

Dra nytta av Microsofts tekniker och Azure-communityns experter.

Dokumentation och vägledning

Utforska introduktionsguider, SDK:er, verktyg, dokumentation och mycket mer.

Azure Advisor

Få personligt anpassade rekommendationer som hjälper dig att optimera dina Azure-resurser.*

Vanliga frågor om support

Lär dig mer om Azures supportavtal, terminologi och hur du använder supporten.

Lär dig mer om fakturering

Få tips på hur du övervakar användningen och hur du läser din räkning.

Problem med registreringen

Felsök problem med Azure-registreringen.

Logga in om du vill skapa och hantera supportförfrågningar.

*kräver ett Azure-konto.

Se hur du kan uppnå snabbare kundframgång med Azure-support

Samsung sänker kostnader och ökar tillförlitligheten hos Smart TV-tjänster med molnlösning.

Leverantörer av hanterade tjänster använder utökade supporttjänster för att optimera verksamheten i molnet.

Professional Direct hjälper en växande onlinebaserad sportplattform att få ut maximalt av Azure.

Webbförsäljningen stiger med 200 % när Garuda flyttar e-handelswebbplatser med öppen källkod till Microsofts moln.

Företag som tillhandahåller ekonomiska tjänster tjänar mycket på att tillämpa bästa metoder.