Supportavtal för Azure

Utforska alla supportalternativ för Azure och välj det avtal som passar dig bäst, oavsett om du är en utvecklare som just börjat använda molnet eller är en stor organisation som distribuerar verksamhetskritiska, strategiska program.

Basic Utvecklare

Köp support

Standard

Köp support

Professional Direct

Köp support

Premier

Kontakta Premier

Omfång Microsoft Azure:
Fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online
Microsoft Azure:
Testningsmiljöer och andra miljöer än produktionsmiljöer
Microsoft Azure:
Produktionsmiljöer
Microsoft Azure:
Affärskritiskt beroende
Alla Microsoft-produkter, inklusive Azure:
Betydande beroende mellan flera produkter
Kundtjänst och forum Åtkomst dygnet runt till kundtjänst, dokumentation, faktablad och supportforum Åtkomst dygnet runt till kundtjänst, dokumentation, faktablad och supportforum Åtkomst dygnet runt till kundtjänst, dokumentation, faktablad och supportforum Åtkomst dygnet runt till kundtjänst, dokumentation, faktablad och supportforum Åtkomst dygnet runt till kundtjänst, dokumentation, faktablad och supportforum
Bästa metoder Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer
Hälsostatus och aviseringar Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API
Teknisk support Inte tillgänglig Åtkomst under kontorstid 1 till supporttekniker via e-post Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon
Vem kan öppna ärenden Inte tillgänglig Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden
Support för program från tredje part Inte tillgänglig Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning
Ärendets allvarlighetsgrad/svarstider Inte tillgänglig Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 8 kontorstid1
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 8 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 4 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 4 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 2 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 4 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 2 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
< 15 minuter (med Azure Rapid Response eller Azure Event Management)
Arkitektur-support Inte tillgänglig Allmän vägledning Allmän vägledning Arkitekturvägledning som bygger på regelverk som levereras av ProDirect Delivery Manager Kundspecifik arkitektursupport som exempelvis designgranskningar, prestandajustering, konfigurations- och implementeringshjälp som levereras av tekniska experter från Microsoft Azure.
Driftsupport Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Registreringstjänster, tjänstrecensioner, Azure Advisor-rådfrågningar Tjänstrecensioner och rapportering som utförs av Technical Account Manager
Utbildning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Webbseminarium som leds av Azure-tekniker Webbseminarium som leds av Azure-tekniker, utbildning på begäran
Proaktiv vägledning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig ProDirect Delivery Manager Utsedd Technical Account Manager
Startsupport Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Azure Event Management (tillgängligt mot en tilläggsavgift)
Priser Inte tillgänglig $29/mån $100/mån2 $1000/mån Kontakta oss

1 För de flesta länder är kontorstiden 9.00 till 17.00 på vardagar (exklusive helger och helgdagar). För Nordamerika är kontorstid 6.00 till 18.00 Stillahavstid, måndag till fredag exklusive helgdagar. I Japan är kontorstid från 9.00 till 17.30 på vardagar.

2 Priset för Azure Standard Support-avtalet blir detsamma $300 (eller lokal motsvarighet) för kunder med Enterprise-avtal. Uppgraderingserbjudandet för supportavtalet för Enterprise-avtal har särskilt utformats för kunder som har köpt Azure i enlighet med ett Enterprise-avtal och omfattar ytterligare förmåner.

Köpalternativ

Avtal för Microsoft Premier, Azure Professional Direct och Azure Standard Support kan köpas som en del av ditt Enterprise Agreement (EA) genom din säljrepresentant och regleras av villkoren för ditt EA. Utvecklarsupport ingår inte i EA. Azure Professional Direct, Standard och Developer kan också köpas online, förutom om Azure köpts via ett Enterprise Agreement (EA).

Supportavtal för Azure är åtaganden som gäller hela prenumerationstiden. Ingen återbetalning görs vid annullering. Betalning för onlineköp kan endast göras med kredit- eller bankkort, om du inte tidigare har godkänts för fakturering. Observera att vi inte accepterar förbetalda eller virtuella kreditkort. Du faktureras per månad tillsammans med din Azure-prenumeration. Som standard förnyas din supportprenumeration automatiskt. Du får ett e-postmeddelande när det är dags att förlänga. Du kan när som helst inaktivera den automatiska förnyelsen. Saldo från betalningsåtagande kan inte användas för support. Du kan uppgradera ditt supportavtal för Azure när som helst genom att kontakta fakturerings- och prenumerationssupporten.

Mer information om Premier Support och hur du köper det finns på webbplatsen för Premier Support.

Vanliga frågor och svar

• Support finns på marknader där Microsoft Azure erbjuds. Vissa specifika tjänster kanske inte omfattas i alla regioner direkt när de blir allmänt tillgängliga.

• I din Microsoft Azure-prenumeration ingår tillgång till support för prenumerationshantering (t.ex. fakturering, kvotjustering, kontoöverföring) utan extra kostnad. Du kan göra din förfrågan via Azure Portal. I Microsoft Azure-prenumerationer ingår dessutom åtkomst till instrumentpanelen för Azure-status och Azure-forum där du kan få hjälp med att felsöka problem.

• Supportavtalen för Azure är utformade för att uppfylla olika affärsbehov. Betalda supportavtal ger tillgång till teknisk support för reparationsproblem dygnet runt. Med supportavtal på högre nivå får du snabbare svarstid och tillgång till rådgivande support, granskningar för konfigurationsoptimering samt andra förmåner. Mer information om befintliga supportavtal hittar du på sidan för supportavtal för Azure.

Azure Stack täcks av supportplanerna Standard, Pro Direct och Premier.

• Ja. Azure Stack är en utökning av Azure och stöd för Azure Stack ingår i de avgiftsbelagda supportplanerna Standard, Professional Direct och Premier. Notera att Stack inte ingår i den avgiftsbelagda supportplanen Developer.

• Ja, varje EA-avtal kräver ett separat supportavtal. Om du har ett supportavtal för Azure och flera EA-avtal omfattar supporten endast det avtal som supportavtalet är kopplat till. Obs! Om du har flera Azure-prenumerationer under ett enda EA-avtal med ett supportavtal omfattas alla de prenumerationerna av teknisk support.

• EA-kunder (Enterprise Agreement) kan köpa teknisk support för Azure Standard, ProDirect och Premier via sina återförsäljare. Developer Support är inte tillgängligt genom ett Enterprise Agreement.

Fler vanliga frågor och svar

Utforska andra supportavtal för Azure

Azure Government-support

Erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att uppfylla kraven som ställs av USA:s myndigheter

Läs mer

Azure Germany-support

Erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att uppfylla sekretesstandarderna för Azure Tyskland

Läs mer

StorSimple-support

Microsoft erbjuder flexibla supportalternativ för våra StorSimple Enterprise Storage-kunder

Läs mer

Support för Azure-partner

Erbjuder fler flexibla supportalternativ som hjälper dig att fortsätta att växa och tillhandahålla de bästa tjänsterna till dina kunder