Jämför supportavtal

Utforska alla supportalternativ för Azure och välj det avtal som passar dig bäst, oavsett om du är en utvecklare som just börjat använda molnet eller är en stor organisation som distribuerar verksamhetskritiska, strategiska program.

Basic Utvecklare

Köp support

Standard

Köp support

Professional Direct

Köp support

Premier

Kontakta Premier

Omfång
Tillgängligt för alla Microsoft Azure-konton
Microsoft Azure:
Testningsmiljöer och andra miljöer än produktionsmiljöer
Microsoft Azure:
Produktionsmiljöer
Microsoft Azure:
Affärskritiskt beroende
Alla Microsoft-produkter, inklusive Azure:
Betydande beroende mellan flera produkter
Kundtjänst, självhjälp och forum Åtkomst dygnet runt till fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online, dokumentation, white papers och supportforum Åtkomst dygnet runt till fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online, dokumentation, white papers och supportforum Åtkomst dygnet runt till fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online, dokumentation, white papers och supportforum Åtkomst dygnet runt till fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online, dokumentation, white papers och supportforum Åtkomst dygnet runt till fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online, dokumentation, white papers och supportforum
Bästa metoder Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer Åtkomst till en fullständig uppsättning Azure Advisor-rekommendationer
Hälsostatus och aviseringar Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API Åtkomst till en personligt anpassad hälsoinstrumentpanel och hälso-API
Teknisk support Inte tillgänglig Åtkomst under kontorstid1 till supporttekniker via e-post Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon Åtkomst dygnet runt till supporttekniker via e-post och telefon
Vem kan öppna ärenden Inte tillgänglig Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden Obegränsade kontakter/obegränsat antal ärenden
Support för program från tredje part Inte tillgänglig Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning Samverkan, konfigurationshjälp och felsökning
Ärendets allvarlighetsgrad/svarstider Inte tillgänglig Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 8 kontorstid1
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 8 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 4 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 4 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 2 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
< 4 kontorstid1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
< 2 timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
< 1 timme
< 15 minuter (med Azure Rapid Response eller Azure Event Management)
Arkitektur-support Inte tillgänglig Allmän vägledning Allmän vägledning Arkitekturvägledning som bygger på regelverk som levereras av ProDirect Delivery Manager Kundspecifik arkitektursupport som exempelvis designgranskningar, prestandajustering, konfigurations- och implementeringshjälp som levereras av tekniska experter från Microsoft Azure.
Driftsupport Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Registreringstjänster, tjänstrecensioner, Azure Advisor-rådfrågningar Tjänstrecensioner och rapportering som utförs av Technical Account Manager
Utbildning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Webbseminarium som leds av Azure-tekniker Webbseminarium som leds av Azure-tekniker, utbildning på begäran
Proaktiv vägledning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig ProDirect Delivery Manager Utsedd Technical Account Manager
Startsupport Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Azure Event Management (tillgängligt mot en tilläggsavgift)
Priser Inte tillgänglig $29/mån $100/mån2 $1000/mån Kontakta oss

1 För de flesta länder är kontorstiden 9.00 till 17.00 på vardagar (exklusive helger och helgdagar). För Nordamerika är kontorstid 6.00 till 18.00 Stillahavstid, måndag till fredag exklusive helgdagar. I Japan är kontorstid från 9.00 till 17.30 på vardagar.

2 Priset för Azure Standard Support-avtalet blir detsamma $300 (eller lokal motsvarighet) för kunder med Enterprise-avtal. Uppgraderingserbjudandet för supportavtalet för Enterprise-avtal har särskilt utformats för kunder som har köpt Azure i enlighet med ett Enterprise-avtal och omfattar ytterligare förmåner.

Söker du efter Azure DevOps-specifika resurser? Utforska nu

Köpalternativ

Avtal för Microsoft Premier, Azure Professional Direct och Azure Standard Support kan köpas som en del av ditt Enterprise Agreement (EA) genom din säljrepresentant och regleras av villkoren för ditt EA. Utvecklarsupport ingår inte i EA. Azure Professional Direct, Standard och Developer kan också köpas online, förutom om Azure köpts via ett Enterprise Agreement (EA).

Supportavtal för Azure är åtaganden som gäller hela prenumerationstiden. Ingen återbetalning görs vid annullering. Betalning för onlineköp kan endast göras med kredit- eller bankkort, om du inte tidigare har godkänts för fakturering. Observera att vi inte accepterar förbetalda eller virtuella kreditkort. Du faktureras per månad tillsammans med din Azure-prenumeration. Som standard förnyas din supportprenumeration automatiskt. Du får ett e-postmeddelande när det är dags att förlänga. Du kan när som helst inaktivera den automatiska förnyelsen. Saldo från betalningsåtagande kan inte användas för support. Du kan uppgradera ditt supportavtal för Azure när som helst genom att kontakta fakturerings- och prenumerationssupporten.

Mer information om Premier Support och hur du köper det finns på webbplatsen för Premier Support.

Vanliga frågor och svar

• Submit a support request from the Azure Portal. Simply select "Support" from the menu bar or open the "Help + support" hub. For more detailed information, please review How to create an Azure support request. Access to Subscription Management and billing support is included with your Microsoft Azure subscription, and Technical Support is provided through one of the Azure Support Plans.

• Manage your support plan subscriptions through the Account Portal.

• To change your support plan, first cancel your existing support plan, then purchase a new support plan.
    • To cancel your support plan, select the support plan subscription you want to cancel and click Cancel subscription.

If you still have questions, open a new support request with the Billing team in the Azure portal. For issue type, select Subscription management, then select the applicable support plan and click Request for cancelation of a subscription.

Azure Support requires commitment for the duration of the subscription term. Cancelation will not result in a pro-rated refund.

• Support is available in markets where Microsoft Azure is offered. Some specific services may not be covered in all regions immediately after General Availability (GA).

• Enterprise Agreement (EA) customers can purchase Azure Standard, ProDirect, and Premier technical support through their Reseller. Developer Support is not available through an Enterprise Agreement.

• Yes, each EA enrollment requires a separate support plan. If you have one Azure Support plan and multiple EA enrollments, then support is only covered under the enrollment the support plan is tied to. Please note that if you have multiple Azure subscriptions under a single EA enrollment with a support plan, then all those subscriptions will have access to Technical Support.

Fler vanliga frågor och svar

Utforska andra supportavtal för Azure

Azure Government-support

Erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att uppfylla kraven som ställs av USA:s myndigheter

Läs mer

Azure Germany-support

Erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att uppfylla sekretesstandarderna för Azure Tyskland

Läs mer

StorSimple-support

Microsoft erbjuder flexibla supportalternativ för våra StorSimple Enterprise Storage-kunder

Läs mer

Support för Azure-partner

Erbjuder fler flexibla supportalternativ som hjälper dig att fortsätta att växa och tillhandahålla de bästa tjänsterna till dina kunder