Jämför supportavtal

Utforska alla supportalternativ för Azure och välj det avtal som passar dig bäst, oavsett om du är en utvecklare som just börjat använda molnet eller är en stor organisation som distribuerar verksamhetskritiska, strategiska program.

Om du behöver en omfattande supportplan för hela organisationen som innefattar Azure, Microsoft 365 och Dynamics 365 kan du läsa mer om företagssupport.

Basic

Begära support

DEVELOPER

Köp support

STANDARD

Köp support

PROFESSIONAL DIRECT

Köp support

Pris Ingår för alla Azure-kunder $29 per månad $100 per månad $1000 per månad
Omfång
Ingår för alla Azure-kunder
Testningsmiljöer och andra miljöer än produktionsmiljöer
Produktionsmiljöer
Affärskritiskt beroende
Support för fakturering och prenumeration Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Självhjälpsresurser dygnet runt, inklusive Microsoft Learn, instruktionsvideor i Azure-portalen, dokumentation och communitysupport Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Möjlighet att skicka så många supportbegäranden som du behöver Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Azure Advisor – din kostnadsfria, personanpassade guide till bästa praxis för Azure Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Azure-hälsostatus och -aviseringar Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Support för tredjepartsprogram med vägledning och felsökning för samverkan och konfiguration Inte tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig Tillgänglig
Tillgång till teknisk support dygnet runt via e-post och telefon Inte tillgänglig Endast tillgängligt under kontorstid via e-post. Tillgänglig Tillgänglig
Allvarsgrad och svarstid Inte tillgänglig Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
Inom åtta arbetstimmar1
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
Inom åtta arbetstimmar1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B):
Inom fyra timmar
Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
Inom en timme
Minimal inverkan på företaget (allvarlighetsgrad C):
Inom fyra arbetstimmar1
Begränsad inverkan på företaget (allvarlighetsgrad B): Inom två timmar Kritisk inverkan på företaget (allvarlighetsgrad A):
Inom en timme
Arkitektur-support Inte tillgänglig Allmän vägledning Allmän vägledning Vägledning från en pool med ProDirect Delivery Managers
Driftsupport Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Tjänstrecensioner och rådgivning från en pool med ProDirect Delivery Managers
Utbildning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Webbseminarier som hålls av Azure-tekniker
Proaktiv vägledning Inte tillgänglig Inte tillgänglig Inte tillgänglig Från en pool med ProDirect Delivery Managers

1 För de flesta länder och regioner är kontorstid 09.00 till 17.00 (lokal tid) måndag till fredag, exklusive helgdagar. För Nordamerika är kontorstid 6.00 till 18.00 (Stillahavstid), måndag till fredag, exklusive helgdagar. För Japan är kontorstid 9.00 till 17.30, måndag till fredag, exklusive helgdagar.

Mer information

Vi erbjuder support på nio språk: engelska, spanska, franska, tyska, italienska, portugisiska, traditionell kinesiska, koreanska och japanska.

Om du köper ProDirect Support får du ett e-postmeddelande som hjälper dig att komma igång.

Köpalternativ

Azure.com accepterar bara betalningar med kredit- och betalkort om det inte har upprättats någon fakturering. Saldo från ett ekonomiskt åtagande kan inte användas för supportplaner. Ingen återbetalning görs vid annullering av supportplaner.

Du faktureras månadsvis för Azure-supportplanen, som förnyas automatiskt. Du får ett e-postmeddelande innan supportplanen förnyas, och du kan när som helst inaktivera automatisk förnyelse.

Mer information om företagssupport.