Supportavtal för Azure

Microsoft erbjuder en rad supportalternativ för kunder, från utvecklare som precis har påbörjat sin resa i molnet till organisationer som distribuerar affärskritiska, strategiska applikationer i Microsoft Azure.

Jämförelse av avtal

Supportavtal Ingår i Azure Utvecklare

Uppgraderingsstöd

Standard

Uppgraderingsstöd

Professional Direct

Uppgraderingsstöd

Premier

Kontakta Premier

Passar bäst för: Fakturerings- och prenumerationssupport, självhjälp online Testningsmiljöer och andra miljöer än produktionsmiljöer Produktionsmiljöer Affärskritiskt beroende Betydande beroende mellan flera produkter
Omfattning för support Microsoft Azure Microsoft Azure Microsoft Azure Microsoft Azure Alla Microsoft-produkter
Twitter @AzureSupport och forum 1
Teknisk support för problem med Azure-tjänster via Resource Health 2,3
Obegränsad support dygnet runt för fakturering och prenumeration
Obegränsad teknisk support dygnet runt alla dagar i veckan, inklusive för tekniker som inte kommer från Microsoft och som körs i Azure   Endast kontorstid 4
Rådgivningstjänster       Begränsad rådgivning Kundspecifik
Eskalering och kontohantering       Poolindelad kontohantering Tilldelad kontohantering
Tid för första svar 3   < 8 timmar 4 < 2 timmar < 1 timme < 15 minuter (med Snabbt Azure-svar) eller <1 timme (utan Snabbt Azure-svar)
Högsta allvarlighetsgrad   C A A A
Månadskostnader   $29.0/mån $300.0/mån $1000.0/mån Kontakta oss
Supportavtal 4   Utvecklare

Uppgraderingsstöd

Standard

Uppgraderingsstöd

Professional Direct

Uppgraderingsstöd

Premier

Kontakta Premier

1 Two Azure online forum options: MSDN and Stack Overflow. MSDN is a Microsoft online property. Stack Overflow is not associated or affiliated with Microsoft.

2 24x7 technical support for service issues with select Azure services (Virtual machine, Web app, SQL database, DocumentDB, Redis cache) via Resource health in Azure portal. Additional services will be added over time.

3 Initial response time (IRT) shown is for the maximum severity of each offering, and is the fastest IRT available for each offering. Lower severities have a longer IRT. For more information visit the Azure support scope and responsiveness page.

4 StorSimple support is provided for the first year for the physical appliance until the customer's next Enterprise Agreement anniversary, thereafter customers must purchase a StorSimple device support plan in addition to the Azure support plan; more information is available at https://msdn.microsoft.com/library/mt433077.aspx.

Få Azure-supportens datablad

Frequently Asked Questions

Azure Government- och Azure Germany-kunder

Supportavtal och prissättningar på den här sidan är för Azure-kunder och inkluderar inte avtal för Azure Government- eller Azure Germany-kunder.

Azure Government-support erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att möta kraven som ställs av USA:s myndigheter. Läs mer.

Azure Germany-support erbjuder en mängd supportalternativ som utformats för att möta sekretesstandarderna för Azure Germany. Läs mer.

Köpalternativ

Avtal för Azure Premier, Professional Direct och Standard Support kan köpas som en del av ditt Enterprise Agreement (EA) genom din säljrepresentant och regleras av villkoren för ditt EA. Utvecklarsupport ingår inte i EA. Azure Professional Direct, Standard och Developer kan också köpas online, förutom om Azure köpts via ett Enterprise Agreement (EA).

Prenumerationsperioden är sex månader. Betalning för onlineköp kan endast göras med kredit- eller bankkort, om du inte tidigare har godkänts för fakturering. Observera att vi inte accepterar förbetalda eller virtuella kreditkort. Du faktureras per månad tillsammans med din Azure-prenumeration. Saldo från betalningsåtagande kan inte användas för support. Du kan uppgradera ditt supportavtal för Azure när som helst genom att kontakta fakturerings- och prenumerationssupporten.

Mer information om Premier Support och hur du köper det finns på webbplatsen för Premier Support.

Erbjudandets tillgänglighet

Azure Developer-, Standard- och Professional Direct-support är allmänt tillgängligt på marknader där Microsoft Azure säljs.

Förnyelsepolicy

Som standard förnyas din supportprenumeration automatiskt. Du får ett e-postmeddelande när det är dags att förlänga. Du kan när som helst inaktivera den automatiska förnyelsen.

Annulleringspolicy

Support för Azure är ett åtagande som gäller hela prenumerationstiden. Ingen återbetalning görs vid annullering.