Gå til hovedindhold

Ofte stillede spørgsmål om Azure-supportabonnementer

Oversigt over Azure Support

• Support til administration af fakturering og abonnementer er inkluderet for alle Azure-kunder på markeder, hvor Azure tilbydes. Teknisk support tilbydes til kunder, der har købt et supportabonnement. Nogle tjenester er måske ikke dækket i alle områder, umiddelbart efter at tjenesten bliver generel tilgængelig.

• Den indledende svartid varierer afhængigt af supportabonnementet og anmodningens indvirkning på virksomhedsdriften (også kaldet alvorsgrad). Se definitionerne af alvorsgrad.

• Microsoft yder i øjeblikket support på ni sprog: engelsk, spansk, fransk, tysk, italiensk, portugisisk, kinesisk (traditionelt), koreansk og japansk. Support er tilgængelig hele døgnet rundt alle ugens dage på engelsk for alle alvorsgrader og på japansk kun for alvorsgrad A.

For alle andre understøttede sprog er support tilgængelig i den lokale kontortid. Support uden for kontortid sker på engelsk med oversættelsestjenester inkluderet, hvis det er nødvendigt. Alternativt kan du vente indtil den næste hverdag for at få support på dit sprog.

• I Nordamerika er åbningstiden fra kl. 06.00 til 18.00 Pacific Time, mandag til fredag, undtagen helligdage. Kontortider og helligdage varierer efter land/område, men kontortiden for support er typisk fra kl. 09.00 til 17.00 lokal tid, mandag til fredag, undtagen helligdage.

• Basisressourcer til selvhjælp er inkluderet for alle Azure-kunder uden yderligere omkostninger. Du skal have et betalt supportabonnement for at få teknisk support én til én. Sammenlign Azure-supportabonnementer.

• Få svar på dine tekniske spørgsmål i Azure on Q&A, som er en community-kanal, hvor du kan udveksle idéer med community-eksperter, Microsoft-teknikere og andre kunder. Det robuste søgeværktøj returnerer svar fra en række kilder, hvilket gør det til en værdifuld ressource til selvhjælp.

Hvis du er medlem af Microsoft Partner Network, Microsoft Developer Network (MSDN) eller Microsoft for Startups, er du muligvis berettiget til begrænset Azure-support, også selvom du ikke har et betalt supportabonnement. Under dine servicevilkår og -betingelser kan du se dine supportmuligheder og fordele.

Dit Azure-abonnement inkluderer adgang til support til abonnementsstyring (såsom fakturering, prisjusteringer og kontooverførsler) uden ekstra omkostninger via Azure Portal. Det inkluderer også adgang til Azures statusdashboard, forummet Azure Community Support og Azure on Q&A.

• Microsoft kan give adgang til prøveversioner eller betaversioner af Azure eller andre foreløbige funktioner, tjenester, programmer eller områder for at få feedback og evaluering, før de bliver generelt tilgængelige. Prøveversion identificeres som sådan i Azure Portal og angives i Azure-opdateringer. Der er tre typer prøveversioner i Azure, som er forskellige i forhold til tilgængeligheden af tjenester og adgangen til programmer.

• Offentlige prøveversioner er tilgængelige for Azure-abonnenter via Azure Portal. De er beregnet til at give dig mulighed for at se og teste kommende tjenester og funktioner.

• Private prøveversioner gives til en mindre gruppe kunder, som er i direkte kontakt med Azure Engineering. De har fokus på direkte og konstant feedback i en tjenestes udviklingsfase.

• Begrænsede prøveversioner tilbydes til et fast og begrænset antal kunder.

Adgang til prøveversioner af Azure-tjenester og -funktioner er underlagt begrænsede eller andre servicebetingelser, som er anført i din serviceaftale og i de supplerende vilkår for prøveversionen. Prøveversioner leveres, som de er, med alle fejl og som de er tilgængelige, og er ikke inkluderet i serviceniveauaftalerne (SLA'er) eller eventuelle begrænsede garantier, som Microsoft yder til Azure-tjenester, der er generelt tilgængelige. De gøres tilgængelige på den betingelse, at du accepterer vilkårene for anvendelse, som supplement til din Azure-aftale.

• Azure-supportabonnementer dækker de fleste tjenester og funktioner, der er i en offentlig prøveversion, men der er dog visse undtagelser. Få mere at vide om de omfattede tjenester og funktioner. Teknisk support er begrænset til scenarier med reparation af udstyr og er tilgængelig på engelsk. Support døgnet rundt er tilgængelig til alvorsgrad A og B (baseret på dit supportabonnement).

Azure-supportabonnementer dækker ikke tjenester eller funktioner i en privat eller begrænset prøveversion. Hvis du har brug for hjælp til disse tjenester, skal du gå til Azure Community Support.

Brug af Azure Support

• Gå til Azure-portalen, og opret en supportanmodning. Administration af abonnement og support til fakturering er inkluderet i dit Azure-abonnement, og teknisk support leveres via et Azure-supportabonnement. Hvis du har brug for en trinvis vejledning, skal du se Sådan opretter du en Azure-supportanmodning.

Vi anbefaler, at du indsender supportanmodninger online for at hjælpe med at sikre, at du får den mest effektive tekniske ekspertise. På grund af anmodningernes detaljerede karakter er det nemmere at angive relevante oplysninger online end via telefonen. Den enkle, intuitive proces fjerner også uproduktiv ventetid, da problemer hurtigere videreføres til den mest kvalificerede tekniker.

• Det er meget hurtigere at kontakte support via Azure Portal end via telefonen, da det sikrer, at du får den rette tekniker med det ekspertiseområde, du har brug for. Hvis du ikke kan få adgang til Azure Portal, kan du ringe til nummeret til kundeservice for dit land/område.

• Du opretter en supportanmodning ved at gå til Hjælp + support på Azure Portal. Du kan finde detaljerede oplysninger på opret en Azure-supportanmodning.

• Læs fejlfinding af problemer med at logge på Azure-abonnementet. Hvis du ikke kan få adgang til Azure Portal, kan du ringe til nummeret til kundeservice for dit land/område.

• Du kan oprette en supportanmodning vedrørende administration af abonnementet på Azure Portal, også selvom dit abonnement endnu ikke er oprettet.

• Kontoadministratoren, tjenesteadministratoren eller medadministratoren af abonnementet kan oprette en supportanmodning. Derudover kan alle med skriverettigheder (f.eks. en ejer eller bidragyder) eller med den indbyggede rolle som bidragyder til supportanmodninger oprette og administrere supportanmodninger, der er relateret til det pågældende abonnement.

• Du skal være administrator eller ejer af abonnementet for at ændre adgangen. Det gør du ved at tildele rollen som bidragyder for supportanmodningen til dem, der gerne vil oprette og administrere supportanmodninger for det pågældende abonnement. Få mere at vide om rolletildelinger.

• Du kan få support fra Azure på to måder:

• Da du er kontoadministrator for din klients abonnement, kan du købe et Azure-supportabonnementet for den pågældende konto, da ethvert abonnement, du ejer under den samme konto, er dækket af det samme supportabonnementet. Du kan også bruge fordelene ved dit partnersupportabonnementet til at oprette en supportanmodning uden at købe et dedikeret Azure-supportabonnementet.

• Få support ved at bruge din klients konto. Du (partneren) skal have administrator- eller ejerrettigheder til klientens abonnement, som skal have et supportabonnementet, der dækker dette. Du kan også bruge fordelene ved dit partnersupportabonnementet til at oprette en supportanmodning uden at købe et dedikeret Azure-supportabonnementet.

• Den indledende svartid er perioden fra det tidspunkt, hvor du indsender din supportanmodning, til det tidspunkt, hvor en Microsoft Support-tekniker kontakter dig og går i gang med at arbejde med din supportanmodning. Den indledende svartid varierer afhængigt af både supportabonnementet og anmodningens indvirkning på virksomhedsdriften (også kaldet alvorsgrad).

• Den tid, det tager at foretage fejlfinding og løse supportanmodninger, varierer afhængigt af problemet. Microsoft er dedikeret til at hjælpe dig med at løse problemet hurtigst muligt. Det betyder sommetider, at der skal fokuseres på at reducere og afhjælpe eventuelle negative indvirkninger på driften, før der overgås til en fuld løsning.

• Microsoft tilbyder muligheden for at køre teknologier, der ikke er fra Microsoft, herunder Linux, Oracle, SAP og IBM, på Azure. I alle scenarier, der er berettiget til support via et Azure-supportabonnementet, hjælper Microsoft dig med at isolere problemet mellem programmet og Azure.

Microsoft yder teknisk support, hvis det afgøres, at problemet skyldes en Azure-tjeneste eller -platform, og leverer kommercielt rimelig support i alle andre scenarier. Hvis dit problem ikke løses, henviser vi dig måske til andre supportkanaler, der er tilgængelige til ekstern software.

• Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du først gå til Azure Service Health – som er et personligt tilpasset dashboard, der indeholder vigtige beskeder og vejledning om problemer med Azure-tjenesten – for at konfigurere vigtige underretninger, så de rette personer får besked om hændelser, der påvirker dine ressourcer. Hvis Azure Service Health ikke viser nogen aktive eller nyere tjenesteproblemer, skal du oprette en supportanmodning.

• Hvis du har oprettet en åben anmodning om teknisk support i Azure og har brug for en analyse af rodårsagen, kan du anmode om én med et hvilket som helst betalt Azure-supportabonnement.

• Problemer med reparation af udstyr er tekniske problemer, du kan opleve, mens du bruger Azure-tjenester. Reparation af udstyr refererer til det arbejde, der bruges til at understøtte en teknologi, når den mislykkes under typisk brug, og skal gendannes til funktionsdygtig tilstand.

• Rådgivende support er beregnet til at hjælpe med generelle vejledningsspørgsmål. Den besvarer ikke spørgsmål om fakturering eller reparation af udstyr.

• Professional Direct-rådgivere leverer begrænset rådgivende support baseret på offentlig tilgængelig Azure-dokumentation og oplysninger fra Azure-teknikere og -produkteksperter. Vejledningen kan omfatte:

• Planlægning af udrulninger og overførsler

• Planlægning af cloudbaserede hybridløsninger

• Øgning af ydeevnen

• Forbedring af pålideligheden og muligheden for genoprettelse

• Forbedring af sikkerheden

Professional Direct-rådgivere yder ikke detaljeret hjælp til enkelte kunder, såsom design-, arkitektur- eller kodegennemsyn, detaljerede anvisninger i finjustering af et program eller en konfiguration (f.eks. finjustering af ydeevne) eller bekræftelse af specifikationerne. De yder heller ikke support på stedet og engagerer sig ikke i implementeringsaktiviteter såsom kodning eller konfiguration til kundens udvikling eller udrulning i Azure.

• Hvordan du opdaterer udvidelser i Linux via i Azures kommandolinjegrænseflade

• Hvilke tilladelser for rollebaseret adgangskontrol, der er konfigureret i Azure, er nødvendige for et bestemt produkt

• Om Azure leverer en tjeneste til Windows-opdatering/Red Hat-opdatering af infrastruktur

• Hvad de påkrævede parametre er for en bestemt PowerShell-kommando

• Om en bestemt kommando i kommandolinjegrænsefladen har en tilsvarende PowerShell-kommando

• Kodegennemsyn

• Brugerdefinerede kodeeksempler, uanset kodesprog eller scripttype (bortset fra dem i offentlig tilgængelig dokumentation)

• Detaljeret hjælp til arkitektur

• Spørgsmål om problemer med Red Hat Enterprise Linux OS og andre problemer med reparation af udstyr, der understøtter interne Linux OS-indstillinger og -konfigurationer, f.eks. indstillinger for Red Hat-opdatering af infrastruktur i operativsystemet, hvordan du angiver tilladelser i operativsystemet, Windows OS, Windows-konfiguration, licenser eller fejlfinding

• Nej, supportabonnementet dækker ikke problemer på pc eller server i det lokale miljø.

• Nej, CSP-migrering er ikke inkluderet rådgivende Professional Direct-support.

Du kan finde flere oplysninger under Tilbuddet Azure i CSP.

• Indsend din feedback om produktet eller siden ved hjælp af det relevante link nederst på siden med dokumentation.

Køb og fakturering

• Du kan købe en supportplan online via Azure-webstedet eller Azure Portal. Der findes også et supportabonnement med en Microsoft-kundeaftale. Hvis du har en Enterprise-aftale, og du gerne vil købe et Professional Direct-supportabonnement, skal du kontakte din Microsoft-repræsentant eller -partner.

• De månedlige omkostninger til supportabonnementet dækker én faktureringskonto, uanset hvor mange abonnementer eller brugere, der er knyttet til kontoen. Alle abonnementer under en faktureringskonto deler det samme supportabonnement, og alle brugere med administrator-/ejeradgang til et af abonnementerne under kontoen med et supportabonnement er berettiget til support til de pågældende abonnementer. Gå til Azure Portal for at se listen over abonnementer tilknyttet din konto.

• Hvis du har købt dit supportabonnement via Azure-webstedet eller Microsoft Azure Portalen, eller hvis du har et abonnement under en Microsoft-kundeaftale, kan du annullere dit nuværende abonnement og derefter købe et abonnement,på et højere niveau på Azure Portal.

Hvis du har en Enterprise-aftale, kan du kontakte din Microsoft-repræsentant eller -partner.

• Hvis du har købt dit supportabonnement via Azure-webstedet eller Azure Portal, eller hvis du har et abonnement i forbindelse med en Microsoft-kundeaftale, kan du foretage ændringer af eller opsige dit supportabonnement på Azure Portal.

Hvis du har spørgsmål vedrørende ændring eller opsigelse af dit supportabonnement, skal du oprette en supportanmodning. Ved Problemtype skal du vælge Administration af abonnement. Vælg det relevante supportabonnement, og vælg derefter Anmodning om opsigelse af et abonnement. Da supportabonnementer faktureres månedligt, vil du ikke modtage en forholdsmæssigt beregnet refusion, hvis du opsiger dit abonnement før udgangen af måneden.

Hvis du har købt dit supportabonnement via en Enterprise-aftale, kan du kontakte din Microsoft-repræsentant eller -partner.

• Du faktureres månedligt. Du kan finde flere oplysninger i Dokumentation til Microsoft Cost Management.

• Hvis du har købt dit supportabonnement via Azure Portal, eller hvis du har et abonnement under en Microsoft-kundeaftale, fornyer vi det automatisk med den arkiverede betalingsmetode.

Hvis du har købt dit supportabonnement via en Microsoft-repræsentant eller -partner, giver de dig besked, når det er tid til at forny det.

Support til Enterprise-aftale

• Kunder med en Enterprise-aftale kan købe teknisk support på niveauerne Azure Standard og Professional Direct via deres forhandler eller Microsoft-sælger. Support til udviklere er ikke tilgængelig via en Enterprise-aftale. Kunder, der er interesseret i Unified Support-aftale, skal kontakte en Microsoft-sælger.

• Kontakt din forhandler for at købe en opgradering fra Standard til Professional Direct, hvis den er tilgængelig i dit område.

• Ja, enhver registrering af en Enterprise-aftale kræver et særskilt supportabonnement. Hvis du har ét Azure-supportabonnement og flere Enterprise-aftaleregistreringer, dækker support kun i henhold til den registrering, som supportabonnement er knyttet til. Hvis du har flere Azure-abonnementer under en enkelt Enterprise-aftaleregistrering med et supportabonnement, så har alle disse abonnementer adgang til teknisk support.

• Hvis du har en ventende ordre på et supportabonnement via din Enterprise-aftale, kan du sende en supportanmodning til administration af abonnement via Azure Portal for midlertidigt at aktivere teknisk support. Angiv det abonnement, som du bestilte (Standard eller Professional Direct), og angiv en beskrivelse af problemet, så kontakter en supporttekniker dig.