Ondersteuningsplannen vergelijken

Verken het aanbod aan ondersteuningsopties voor Azure en kies het abonnement dat het meest geschikt voor u is, of u nu een ontwikkelaar bent die net is begonnen aan zijn of haar reis door de cloud of werkt bij een grote organisatie die bedrijfskritische, strategische toepassingen implementeert.

Basic

Ondersteuning aanvragen

Developer

Ondersteuning kopen

Standard

Ondersteuning kopen

Professional Direct

Ondersteuning kopen

Premier

Contact opnemen met Premier

Scope
Beschikbaar voor alle Microsoft Azure-accounts
Microsoft Azure:
Proef- en niet-productieomgevingen
Microsoft Azure:
Productieworkloadomgevingen
Microsoft Azure:
Bedrijfskritische afhankelijkheid
Alle Microsoft-producten, waaronder Azure:
Aanzienlijke afhankelijkheid voor meerdere producten
Klantenservice, selfservice en community's 24x7 toegang tot ondersteuning bij facturering en abonnementen, onlineselfservice, documentatie, whitepapers en ondersteuningsforums 24x7 toegang tot ondersteuning bij facturering en abonnementen, onlineselfservice, documentatie, whitepapers en ondersteuningsforums 24x7 toegang tot ondersteuning bij facturering en abonnementen, onlineselfservice, documentatie, whitepapers en ondersteuningsforums 24x7 toegang tot ondersteuning bij facturering en abonnementen, onlineselfservice, documentatie, whitepapers en ondersteuningsforums 24x7 toegang tot ondersteuning bij facturering en abonnementen, onlineselfservice, documentatie, whitepapers en ondersteuningsforums
Aanbevolen procedures Toegang tot volledige set met Azure Advisor-aanbevelingen Toegang tot volledige set met Azure Advisor-aanbevelingen Toegang tot volledige set met Azure Advisor-aanbevelingen Toegang tot volledige set met Azure Advisor-aanbevelingen Toegang tot volledige set met Azure Advisor-aanbevelingen
Integriteitsstatus en meldingen Toegang tot gepersonaliseerde Service Health-dashboard en Health API Toegang tot gepersonaliseerde Service Health-dashboard en Health API Toegang tot gepersonaliseerde Service Health-dashboard en Health API Toegang tot gepersonaliseerde Service Health-dashboard en Health API Toegang tot gepersonaliseerde Service Health-dashboard en Health API
Technische ondersteuning Niet beschikbaar Toegang tijdens kantooruren1 tot ondersteuningstechnici via e-mail 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot supportengineers via e-mail en telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot supportengineers via e-mail en telefonisch 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot supportengineers via e-mail en telefonisch
Wie cases kan openen Niet beschikbaar Onbeperkte contactpersonen/onbeperkte cases Onbeperkte contactpersonen/onbeperkte cases Onbeperkte contactpersonen/onbeperkte cases Onbeperkte contactpersonen/onbeperkte cases
Ondersteuning voor software van derden Niet beschikbaar Hulp bij interoperabiliteit en configuratie, en probleemoplossing Hulp bij interoperabiliteit en configuratie, en probleemoplossing Hulp bij interoperabiliteit en configuratie, en probleemoplossing Hulp bij interoperabiliteit en configuratie, en probleemoplossing
Ernst/reactietijden Niet beschikbaar Minimale impact op bedrijf (Sev C):
<8 kantooruren1
Minimale impact op bedrijf (Sev C):
<8 kantooruren1
Matige impact op bedrijf (Sev B):
<4 uur
Ernstige impact op bedrijf (Sev A):
<1 uur
Minimale impact op bedrijf (Sev C):
<4 kantooruren1
Matige impact op bedrijf (Sev B):
<2 uur
Ernstige impact op bedrijf (Sev A):
<1 uur
Minimale impact op bedrijf (Sev C):
<4 kantooruren1
Matige impact op bedrijf (Sev B):
<2 uur
Ernstige impact op bedrijf (Sev A):
<1 uur
< 15 minuten (met Azure Rapid Response of Azure Event Management)
Architectuurondersteuning Niet beschikbaar Algemene hulp Algemene hulp Hulp voor architectuur op basis van aanbevolen procedure afgeleverd door ProDirect Delivery Manager Klantspecifieke architectuurondersteuning zoals designbeoordelingen, afstemmen van prestaties, hulp bij configuratie en implementatie door technisch Microsoft Azure-specialisten.
Bewerkingenondersteuning Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Onboarding services, servicebeoordelingen, Azure Advisor-consulten Door Technical Account Manager geleide servicebeoordelingen en rapportage
Training Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Door Azure Engineering geleide webseminars Door Azure Engineering geleide webseminars, training op aanvraag
Proactieve hulp Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar ProDirect Delivery Manager Aangewezen Technical Account Manager
Ondersteuning starten Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Azure Event Management (beschikbaar tegen extra vergoeding)
Prijzen Niet beschikbaar $29/maand $100/maand $1000/maand Contact opnemen

1 In de meeste landen regio's zijn de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 (lokale tijd), feestdagen uitgezonderd. Voor Noord-Amerika zijn de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 6:00 tot 18:00 (lokale tijd), feestdagen uitgezonderd. Voor Japan zijn de kantooruren van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:30, feestdagen uitgezonderd.

Zoekt u specifieke resources voor Azure DevOps? Nu verkennen

Aankoopopties

U kunt de ondersteuningsplannen Professional Direct, Standard en Developer aanschaffen met de Microsoft-klantovereenkomst. U kunt de ondersteuningsplannen Professional en Standard aanschaffen met de Enterprise Agreement. Of u nu rechtstreeks bij Azure.com koopt of met de hulp van een Microsoft-vertegenwoordiger, u bent gedekt door dezelfde overeenkomst.

Azure.com accepteert alleen betalingen met creditcards of betaalpassen, tenzij u eerder al een factureringsmethode bent overeengekomen. Dollars van financiële toezeggingen zijn niet van toepassing op ondersteuningsplannen. Annulering van ondersteuningsplannen leidt niet tot een terugbetaling naar rato.

U wordt maandelijks gefactureerd voor uw ondersteuningsplan van Azure. Dit wordt automatisch verlengd. U ontvangt een melding per e-mail wanneer uw ondersteuningsplan bijna is verlopen en weer toe is aan verlenging. U kunt automatisch verlengen op elk gewenst moment uitschakelen.

Meer informatie over het Premier-ondersteuningsplan.

Veelgestelde vragen

• Dien een ondersteuningsaanvraag in via Azure Portal. Selecteer Ondersteuning in de menubalk of open de hub 'Help + ondersteuning'. Zie Een ondersteuningsaanvraag maken voor Azure voor meer informatie. Toegang tot abonnementsbeheer en factuurbeheer is in uw Microsoft Azure-abonnement inbegrepen, en technische ondersteuning wordt verstrekt via een van de Azure-ondersteuningsplannen.

• Ondersteuning is beschikbaar in markten waar Microsoft Azure wordt aangeboden. Bepaalde services worden mogelijk niet overal direct na de Algemene beschikbaarheid gedekt.

• Beheer uw ondersteuningsplanabonnementen via het Account-portal.

• Als u uw ondersteuningsplan wilt wijzigen, moet u eerst uw bestaande ondersteuningsplan annuleren en vervolgens een nieuwe aanschaffen.
    • Als u uw ondersteuningsplan wilt opzeggen, selecteert u het ondersteuningsplanabonnement dat u wilt opzeggen en klikt u op Abonnement annuleren. Als u meer vragen hebt, opent u een nieuwe ondersteuningsaanvraag voor het factureringsteam in Azure Portal. Voor het versietype selecteert u Abonnementsbeheer en selecteert u het van toepassing zijnde ondersteuningsplan. Klik vervolgens op Aanvraag voor annulering van een abonnement. Azure-ondersteuning vereist de toezegging voor de duur van het abonnement. Annulering leidt niet tot een terugbetaling naar verhouding.
  • Klanten met een Enterprise Agreement (EA) kunnen technische ondersteuning voor Azure Standard, ProDirect en Premier aanschaffen via hun reseller. Developer Support is niet beschikbaar via een Enterprise Agreement.

• Ja, voor elke EA-inschrijving is een afzonderlijk ondersteuningsplan vereist. Als u één ondersteuningsabonnement voor Azure hebt en meerdere EA-inschrijvingen, wordt ondersteuning alleen gedekt onder de inschrijving waaraan het ondersteuningsabonnement is gekoppeld. Als u meerdere Azure-abonnementen onder één EA-inschrijving met een ondersteuningsplan hebt, hebt u via al deze abonnementen toegang tot technische ondersteuning.

Andere Azure-ondersteuningsplannen verkennen

Azure Government-ondersteuning

Omvat een scala aan ondersteuningsopties ontworpen om te voldoen aan de behoeften van Amerikaanse overheidsinstanties

Meer informatie

Azure Duitsland-ondersteuning

Omvat een scala aan ondersteuningsopties die zijn ontworpen om te voldoen aan de privacystandaarden voor Azure Duitsland

Meer informatie

Ondersteuning voor StorSimple

Microsoft biedt flexibele ondersteuningsopties voor onze klanten van StorSimple, de opslag voor ondernemingen

Meer informatie

Azure-partnerondersteuning

Biedt meerdere, flexibele ondersteuningsopties om u te helpen uw groeimomentum in stand te houden en uw klanten de beste service te leveren

Meer informatie