Microsoft Entra, programgalleriet – villkor

Senast uppdaterat: September 2023

Tack för ditt intresse för att annonsera ditt program (”App”) i programgalleriet i Microsoft Entra (”Galleriet”). De här allmänna villkoren för galleriet (”Villkor”) för galleriet beskriver relationen mellan dig och Microsoft Corporation (”Microsoft,” ”vi” eller ”oss”) gällande Galleriet och inkluderingen av din App i Galleriet.

LÄS IGENOM DE HÄR VILLKOREN NOGGRANT. OM DU INTE GODKÄNNER DE HÄR VILLKOREN SKA DU INTE SKICKA IN DIN APP FÖR ANNONSERING I GALLERIET. OM DU SKICKAR IN EN APP TILL GALLERIET GODKÄNNER DU ATT DU ELLER DEN ENTITET DU REPRESENTERAR ("DU" eller "DIN/DITT") ÄR BUNDNA AV DESSA VILLKOR.

VIKTIGT! Microsoft kan då och då komma att uppdatera de här villkoren. Om vi uppdaterar i framtiden kan vi meddela dig om uppdateringarna genom att till exempel skicka e-post, skicka ett meddelande via våra tjänster eller uppdatera datumet överst i dessa Villkor. Genom att fortsätta ha en annons för din App i Galleriet godkänner du att följa de Villkor som gäller vid detta tillfälle.

1. Beskrivning av Galleriet. Galleriet är en programplattform som visar länkar till molnbaserade SaaS-affärsprogram med flera klientorganisationer från tredje part som stöder enkel inloggning, hantering av mobilenheter och användarförsörjning med Microsoft Entra ID.
  2. Process för appinsändning. När du skickar in din App för övervägande måste du följa våra riktlinjer för appinsändning (dessa länkar och instruktioner kan komma att uppdateras då och då efter vårt eget gottfinnande).
  3. Registreringsprocess för App. De Appar som annonseras i Galleriet måste implementera ett integrationsläge och integreras med Microsoft Entra ID, i enlighet med våra då gällande krav och instruktioner, inklusive men inte begränsat till dessa krav (dessa länkar och krav kan komma att uppdateras då och då efter vårt eget gottfinnande). Microsoft förbehåller sig rätten att godkänna eller avvisa din föreslagna App enligt eget gottfinnande och förbehåller sig rätten att bestämma hur Appar ska presenteras, marknadsföras och visas upp i Galleriet. Oavsett det föregående utgör inte Microsofts godkännande och publicering av din App, och tillhörande Appbeskrivningar eller information, någon rekommendation av din App eller någon representation eller något godkännande från Microsoft om att din App uppfyller Microsofts krav, lagar och förordningar eller att din App lämpar sig för någon viss användning eller något visst syfte.
  4. Ytterligare marknadsplatser. Då och då kan vi göra det möjligt för dig att visa upp eller publicera din App i någon annan appbutik eller marknadsplats (”Ytterligare marknadsplatser”), till exempel Azure Marketplace. I sådana fall tillhandahåller Microsoft endast funktionaliteten för att publicera din App i dessa Ytterligare marknadsplatser. Du är fortfarande ensam ansvarig för att din App ingår i den Ytterligare marknadsplatsen, för att se till att din App motsvarar kraven i den Ytterligare marknadsplatsen och för att följa eventuella ytterligare villkor som gäller för den Ytterligare marknadsplatsen.
  5. Licens till Microsoft. I vissa fall kan Microsoft kräva att få använda dina offentligt tillgängliga API:er eller testkonton för din App för att aktivera användarförsörjande funktionalitet i Galleriet. I sådana fall garanterar du Microsoft och dess dotterbolag en världsomfattande, icke-exklusiv, fullt betald, royaltyfri licens att (i) få åtkomst till, använda och testa dina offentligt tillgängliga API:er och din App endast i syfte att utveckla, testa, ge support till, underhålla och distribuera användarförsörjningsfunktionaliteten; (ii) använda, reproducera och distribuera din App-dokumentation och API-dokumentation; och (iii) underlicensiera tidigare nämnda rättigheter till Microsofts leverantörer, agenter och andra parter som agerar för Microsofts räkning, i varje enskilt fall, endast i anslutning till Microsofts aktiviteter under dessa Villkor. I händelse av en konflikt mellan dessa Villkor och villkor som reglerar din App eller offentligt tillgängliga API:er gäller dessa Villkor eftersom de relaterar till Microsofts användning av dina API:er eller testkonton enligt vad som tillåts härunder.
  6. Dina märken och logotyper. Om vi annonserar din App i Galleriet ger du oss en icke-exklusiv, royaltyfri licens att visa de varumärken och logotyper som du tillhandahåller till oss (dina "Märken") i samband med marknadsföring, kampanjer och distribution av Microsoft Entra, din App i Galleriet och på Ytterligare marknadsplatser. Du garanterar att du är ägare till eller behörig licensgivare för dina Märken och att dina Märken inte gör eller kommer att göra intrång på eller bryta mot patent, copyright, varumärken, affärshemlighet eller annan innehavarrättighet som tillhör någon tredje part. All goodwill som är kopplad till dina Märken ska vara till din eller din licensgivares fördel. Vi kan formatera om och ändra storlek på dina Märken efter behov utan att ändra det övergripande utseendet på dina Märken. Du kan kontakta oss för att begära ändringar av hur dina Märken används i Galleriet och vi hanterar sådan användning inom rimlig tid. Du ansvarar för att säkerställa att dina Märken och annan annonsinformation som är kopplad till din App är korrekt och inte gör intrång i någon tredje parts immateriella rättigheter, inklusive tredje parts rättigheter i varumärken och ikoner.
  7. Galleri-API:er. Microsoft kan, men är inte skyldigt att, göra vissa API:er eller andra användarförsörjande anslutningsprogram tillgängliga för dig i samband med din användning av Galleriet ("Galleri-APl:er"). Om ingenting annat anges styrs Galleri-API:er av Microsofts allmänna API-villkor som finns på Användningsvillkor för Microsofts API:er. Genom att öppna eller använda Galleri-API:erna godkänner du Microsofts API-villkor. För undvikande av alla tvivelsmål ska alla Galleri-API:er anses vara ”Microsoft-API:er” eftersom denna term är definierad i Microsofts API-villkor.
  8. Immateriella rättigheter. För undvikande av alla tvivelsmål behåller Microsoft alla rättigheter, titel och intresse i Galleriet, Microsofts API:er och alla Microsofts immateriella rättigheter däri. Du behåller alla rättigheter, titel och intresse i din App, dina API:er och alla immateriella rättigheter däri. Vi avser inte att tillsammans med dig utveckla några immateriella rättigheter under dessa Villkor.
  9. Sekretess. Du försäkrar att du kommer att följa alla respektive Dataskyddslagar som gäller för din App, din användning av Galleriet och alla Personliga uppgifter som du får tillgång till eller samlar in via Galleriet eller Galleri-API:er i samband med detta avtal. "Dataskyddslagar" innebär alla lagar, regler, förordningar, dekret, stadgar eller andra order, mandat eller bestämmelser som är tillämpliga för dig eller Microsoft gällande datasäkerhet, dataskydd, sekretess och integritet och alla implementerande, derivativa och relaterade lagar, regler, regelverk och riktlinjer som ändras, utökas, dras tillbaka eller återinförs. Gällande Personliga uppgifter som du får åtkomst till via Galleri-API:erna eller på annat sätt tar emot eller samlar in i samband med din användning av Galleriet garanterar du att du (och din App): (a) endast bearbetar de Personliga uppgifterna enligt vad som tillåts eller begärs av tillämplig registrerad och inte behåller, använder eller lämnar ut Personliga uppgifter i något annat syfte, (b) inhämtar alla nödvändiga medgivanden innan du bearbetar Personliga uppgifter och inhämtar ytterligare medgivande om denna bearbetning förändras, (c) bevarar och följer en skriftlig policy som är tillgänglig för alla registrerade och som beskriver dina sekretessrutiner gällande Personliga uppgifter och information som du samlar in och använder, och denna policy måste ge lika gott skydd som Microsofts sekretesspolicy, (d) inte överför eller säljer Personliga uppgifter till någon tredje part förutom avtalsbundna underbehandlare som agerar för din räkning, samt (e) inte samlar in eller överför Personliga uppgifter på ett vilseledande, olagligt, obehörigt eller orättfärdigt sätt. I den händelse du lagrar Personliga uppgifter lokalt garanterar du och säkerställer att Personliga uppgifter hålls uppdaterade och implementerar korrigeringar och begränsningar av Personliga uppgifter eller raderar Personliga uppgifter i enlighet med Dataskyddslagarna, inklusive att implementera lämpliga principer för bevarande och radering, som att radera alla Personliga uppgifter när en slutanvändare slutar använda din App, avinstallerar din App, avslutar sitt konto hos dig eller slutar använda sitt konto. För detta Avtals syfte är du och Microsoft oberoende personuppgiftsansvariga. Ingenting i Avtalet ska tolkas som att en gemensam relation för personuppgiftsansvar eller relation som behandlare-underbehandlare ska skapas mellan dig och Microsoft. Härmed bekräftar du att du förstår ovanstående begränsningar och kommer att följa dem.
  10. Säkerhet. Du garanterar att din App uppfyller (eller överträffar) de minimikrav för säkerhet och regelverk som beskrivs i de vid varje tillfälle gällande riktlinjer för säkerhetsregelverk i Microsoft Entra ID, varav en kopia finns i Fem steg för att säkra din identitetsinfrastruktur.
  11. Microsofts granskningsrätt. Microsoft förbehåller sig rätten att, årligen eller vid klagomål från slutanvändare, genomföra en granskning av din efterlevnad och ditt utförande av sekretess- och säkerhetsskyldigheter enligt detta Avtal och tillämplig lag. Förutom i fall av klagomål från slutanvändare kan du skicka in en attestering av din efterlevnad i stället för att delta i en efterlevnadsgranskning.
  12. Ersättning. Du ska gottgöra, försvara och skydda mot och från förlust, anspråk, skada, ansvar, bedömningar, kostnader och utgifter (inklusive rimliga externa advokatkostnader) gällande alla tredjepartsanspråk mot Microsoft, Microsofts koncernbolag eller deras anställda, ledare och representanter i den omfattning de uppstår från: (a) din åtkomst till eller användning av Galleriet, (b) din App, (c) ditt brott mot dina skyldigheter härunder eller (d) ditt brott mot, intrång i eller röjande av andras rättigheter (inklusive immateriella rättigheter och sekretessrättigheter).
  13. Relation till dina kunder. Du är ansvarig för att licensiera och tillhandahålla din App till alla potentiella kunder som dirigeras till din webbplats från Galleriet (din ”Kund”). Alla sådana licenser eller rättighetsbeviljanden är mellan dig och din Kund och medför inga skyldigheter och inget ansvar för Microsoft. Du bekräftar att du förstår att Microsoft inte kommer att direkt tillhandahålla eller sälja din App till Kunder. Du bekräftar att du förstår att Microsoft inte ger någon support till dina Kunder.
  14. Uppsägning. Microsoft förbehåller sig rätten att ta bort din App från visning i Galleriet när som helst, med eller utan skäl. Microsoft förbehåller sig även rätten att modifiera, uppdatera eller upphöra med Galleriet när som helst, utan föregående meddelande och med eller utan skäl. Om du vill ta bort din App från Galleriet följer du denna process.
  15. INGA GARANTIER. MICROSOFT OCH VÅRA KONCERNBOLAG, LEVERANTÖRER, ÅTERFÖRSÄLJARE OCH DISTRIBUTÖRER UTFÄRDAR INGA GARANTIER ELLER FÖRHÅLLANDEN, VARE SIG UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, GÄLLANDE DIN ANVÄNDNING AV GALLERIET OCH GALLERI-API:ERNA. GALLERIET TILLHANDAHÅLLS DIG I ”BEFINTLIGT SKICK” och ”ENLIGT TILLGÅNG”. DU ANNONSERAR DIN APP I GALLERIET OCH ANVÄNDER RELATERADE GALLERIFUNKTIONER ELLER GALLERIFUNKTIONALITET PÅ EGEN RISK. MICROSOFT FRISKRIVER SIG FRÅN ALLA UNDERFÖRSTÅDDA GARANTIER FÖR, INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL, SÄLJBARHET, FÖRVÄNTAD KVALITET, LÄMPLIGHET FÖR ETT VISST ÄNDAMÅL, YRKESMÄSSIGHET ELLER ICKE-INTRÅNG GÄLLANDE GALLERIET OCH GALLERI-API:ERNA.
  16. Ansvarsbegränsning. OAVSETT FORM AV RÄTTSLIGA ÅTGÄRDER GÄLLER ATT OM DU HAR LAGLIG GRUND, KONTRAKTSGRUND ELLER ANNAN, FÖR SKADESTÅND (INKLUSIVE BROTT MOT DESSA VILLKOR) ANGÅENDE GALLERIET, GALLERI-API:ERNA ELLER ANDRA FUNKTIONER ELLER FUNKTIONALITET ELLER ANNONSERING AV DIN APP I GALLERIET, MEDGER DU ATT DIN ENDA ÅTGÄRD ÄR ATT BEGÄRA ERSÄTTNING FRÅN MICROSOFT ELLER DERAS KONCERNBOLAG, ÅTERFÖRSÄLJARE, DISTRIBUTÖRER, LEVERANTÖRER (OCH RESPEKTIVE ANSTÄLLDA, AKTIEÄGARE OCH LEDARE), ENDAST FÖR DIREKTA SKADOR UPP TILL 5,00 USD SAMMANLAGT. DU KAN INTE ERSÄTTAS FÖR ANNAN SKADA ELLER FÖRLUST, INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL, INDIREKT SKADA, TILLFÄLLIG SKADA, FÖLJDSKADA ELLER STRAFFSKADESTÅND OM INGENTING ANNAT SKRIFTLIGEN ANGETTS.
  17. Övrigt. Dessa Villkor regleras av lagarna i delstaten Washington och eventuella tvister gällande dessa Villkor måste tas till de federala domstolarna i King County, Washington. Parterna godkänner att dessa Villkor är icke-exklusiva och ingendera part är förbjuden att delta i liknande eller konkurrerande aktiviteter med andra tredje parter. Du får inte tilldela några rättigheter eller skyldigheter under dessa Villkor utan föregående skriftligt medgivande från oss. Med avseende på det tidigare nämnda ska detta Avtal vara bindande för och gälla till förmån för parterna och deras tillåtna efterträdare och efterföljare. Om ingenting annat uttryckligen anges ska ingen del av detta Avtal överföra, överlåta eller bevilja några rättigheter till någon programvara eller annat material som parterna utbyter.