Dienstovereenkomst voor Azure Cosmos DB

Voor het laatst bijgewerkt: mei 2019

Azure Cosmos DB is de wereldwijd gedistribueerde multimodel-databaseservice van Microsoft. Het biedt turnkey wereldwijde distributie binnen een onbeperkt aantal Azure-regio’s door uw gegevens transparant te schalen en te repliceren, ongeacht waar uw gebruikers zich bevinden. De service biedt 99,99% SLA’s die de garanties dekken voor doorvoer, consistentie, beschikbaarheid en latentie voor de Cosmos DB Database-accounts met bereik ingesteld op één Azure-regio geconfigureerd met een van de vijf Consistentieniveaus of Database-accounts die meerdere regio’s omspannen, geconfigureerd met een van de vier minder precieze Consistentieniveaus. Door Azure Cosmos DB kunnen meerdere Azure-regio’s worden geconfigureerd als schrijfbare eindpunten voor een Database Account. In deze configuratie biedt Cosmos DB 99,999% SLA voor lees- en schrijfbeschikbaarheid.

Versiegeschiedenis

1.3 Voor het laatst bijgewerkt: mei 2019
Releaseopmerkingen: Verbeterde schrijf-SLA tot 10ms voor alle accounts.

1.2 Voor het laatst bijgewerkt: september 2018
Releaseopmerkingen: Verbeterde SLA schrijfbewerkingen wanneer meerdere Azure-regio’s zijn geconfigureerd als schrijfbare eindpunten. Toevoeging van 10ms vertraging in de schrijfbewerking voor Netwerk-geoptimaliseerde Toepassingen.

1.1 Laatst bijgewerkt: november 2017
Releaseopmerkingen: Azure Cosmos DB ondersteunt nu een nieuwe configuratie: database-accounts die meerdere regio's omspannen met Sterke Consistentie, deze configuratie beschikt over een SLA voor consistentie, doorvoer en leesbeschikbaarheid. De SLA voor bestaande configuraties (Cosmos DB Database-accounts met bereik ingesteld op één regio geconfigureerd met een van de vijf Consistentieniveaus of Database-accounts die meerdere regio's omspannen, geconfigureerd met een van de vier minder precieze Consistentieniveaus) blijft dezelfde. Verduidelijkte Consistentiegarantietabel met branchematig gestandaardiseerde voorwaarde.

1.0 Laatst bijgewerkt: Mei 2017
Releaseopmerkingen: Naam van service gewijzigd in Azure Cosmos DB.