Változnak a díjak az ExpressRoute tört havi használata esetén?

Ha az ExpressRoute szolgáltatás egész hónapban aktív, akkor a használat tényleges időtartamától függetlenül a teljes havidíjat ki kell fizetni. Ha azonban a hónap során lemondta az ExpressRoute szolgáltatást, csak a ténylegesen felhasznált órák és az esetleges adat-túlforgalmazás után kell fizetnie.

Azure ExpressRoute

Kapcsolódó kérdések és válaszok

  • Szolgáltatója az ExpressRoute-kapcsolatok engedélyezéséért további díjakat számíthat fel. A díjazásról a szolgáltató tud felvilágosítást nyújtani.

  • Igen. Az ExpressRoute és az Office 365 együttes használatával kapcsolatban az Office 365 oldalán talál útmutatást, javaslatokat, valamint az implementáció lépéseit tartalmazó leírást. Az Office 365-licenc külön vásárolható meg. Az Office 365 szolgáltatás ExpressRoute-ban való használatához prémium szintű ExpressRoute-kapcsolatcsoportot kell vásárolnia. Ha a forgalomdíjas ExpressRoute-csomagot választja, adatforgalmi díjat számolunk fel a fogyasztás alapján. További részleteket az ExpressRoute műszaki dokumentációjában talál

  • A portsebességet üzemszünet nélkül, bármikor megnövelheti. A portsebesség csökkentéséhez törölje a meglévő díjcsomaghoz hozzárendelt kapcsolatcsoportot, majd hozza létre újra az új díjcsomaggal. Az új kapcsolatcsoport létesítéséhez egyeztessen szolgáltatójával.

  • Bár a pontos válasz a kapcsolatcsoport méretétől, a felhasználástól és a régiótól függ, a Korlátlan díjcsomag általában intenzív használat esetén, a Forgalmi díjas csomag pedig kisebb mértékű használat esetén nyújt megfelelő választást.

  • Forgalmi díjas csomagját üzemszünet nélkül, bármikor korlátlan díjcsomagra módosíthatja. Ha korlátlan díjcsomagját forgalomdíjas csomagra szeretné módosítani, törölje a korlátlan díjcsomaghoz hozzárendelt kapcsolatcsoportot, majd hozza létre újra a forgalomdíjas előfizetésével. Az új kapcsolatcsoportot szolgáltatójával egyeztetve hozza létre. További részleteket az ExpressRoute műszaki dokumentációjában talál

  • Az ExpressRoute számlázása a szolgáltatáskulcs kiosztásával kezdődik meg, és akkor szűnik meg, ha (1) az ügyfél egy kapcsolatcsoport törlését kéri ÉS (2) a bérelt vonali szolgáltató vagy a hálózati szolgáltató eltávolította a kapcsolatcsoportot.