Ændring af tjenesteadministrator og medadministrator, når der er logget på med en organisationskonto

Brugeren kan logge på den klassiske Microsoft Azure-portal ved hjælp af to metoder: Privatpersoner kan logge på ved hjælp af en Microsoft-konto, og medarbejdere i en virksomhed kan logge på ved hjælp af en virksomhedskonto. I denne artikel beskrives ændringer af funktionaliteten for tjenesteadministratoren og medadministratoren, hvis du logger på ved hjælp af en af ovennævnte måder.

Til opsummering får du her er en kort beskrivelse af funktionaliteten for tjenesteadministratoren og medadministratoren:

• Tjenesteadministratoren er en egenskab i hvert Azure-abonnement, og det repræsenterer en person, som kan logge på udviklerportalen og udføre abonnementsbaseret udviklingsarbejde (f.eks. installere i det eller oprette nye ressourcer). En kontoadministrator køber typisk et Azure-abonnement og gør sin udvikler til tjenesteadministrator, hvorefter udvikleren kan logge på udviklerportalen. En tjenesteadministrator kan ikke se abonnementets faktureringsoplysninger på faktureringsportalen. Tjenesteadministratoren kan kun ændres på faktureringsportalen.
  • En medadministrator er næsten det samme som en tjenesteadministrator, men med den lille forskel, at han eller hun tilføjes fra udviklerportalen, og der kan desuden være flere medadministratorer for et abonnement, men kun én tjenesteadministrator. Ligesom tjenesteadministratoren kan medadministratoren ikke se faktureringsoplysninger.

Her er ændringerne af funktionaliteten for tjenesteadministratoren og medadministratoren, som nu indeholder muligheden for at logge på Azure med en organisationskonto:

Logonmetode Vil du tilføje en Microsoft-konto som medadministrator eller tjenesteadministrator? Vil du tilføje en organisationskonto i den samme organisation som medadministratoren eller tjenesteadministratoren? Vil du tilføje en organisationskonto i en anden organisation som medadministratoren eller tjenesteadministratoren?
Microsoft-konto Ja Nej Nej
Organisationskonto Ja Ja Nej
  • Hvis du er logget på med en Microsoft-konto, kan du kun tilføje andre Microsoft-konti som tjenesteadministrator eller medadministrator. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, som forhindrer konti, der ikke er organisationskonti, i at se, om bestemte konti (f.eks. janedoe@contoso.com) er gyldige konti.
  • Hvis du er logget på med en organisationskonto, kan du tilføje andre organisationskonti i din organisation som tjenesteadministrator eller medadministrator. Eksempelvis kan abby@contoso.com tilføje bob@contoso.com som tjenesteadministrator eller medadministrator, men ikke john@notcontoso.com. De brugere, der er logget på med virksomhedskonti kan fortsat tilføje Microsoft-kontobrugere som tjenesteradministrator eller medadministrator.